followers

kasut vs sepatu

assalamualaikum . hai peeps . selamat hari pekerja atau buruh . weee , sama je kan . alahaii hari ni cuti , aku kene siapkan kerja khusus sejarah dengan geografi . behasa melayu punya homework , math nye lagi dengan b.arabnya lagi cari makna . alahaii malas gilaaa =='
okey itu muka terover excited abad ini . hahaha . tengok aku punya tajuk hari ni . kasut vs sepatu . sebenarnya sama je maksudnya . sepatu tu kasut jugak :)

ini namanya kasut . ini juga dinamakan sepatu . nama kasut ni adalah flat . yeahh sebab dia mempunyai tumit yang sangat rendah . kasut flat ni sesuai dipakai untuk bersantai ataupun bagi seseorang yang sukakan simple . hehehe

ohh jangan cakap kaki aku , ehh besar gila kaki budak ni . saiz 8 . yeah kaki saya saiz 8 . apa macam ? anda saiz berapa ?

okey bercakap tentang kasut . kasut ni ada macam jenis . ada yang wedges , stiletto , kitten heels , ankle straps , mules , pumps dan macam macam lagi . okey yang macam kasut aku tu flat .

stiletto  
weyhh warna merah jugak yang aku hamik . nahh amik sebiji . ni lah stiletto , kasut ni memang tinggi ya rabbi. sesuai bagi orang yang pakai skirt laa sebab nampak seksi . hehehe . 

wedges . wedges ni pon macam flat sebab kasut ni selalu dipakai oleh wanita . lagipon kasut ni bertapak lebar . senang . aku sendiri suka pakai kasut yang macam ni sebab komfom tak akan jatuh . hehehe
aku lupa nama kasut ni . kasut macam ni formal . so sesuai lah untuk digayakan semasa bekerja sebab tak terlalu tinggi .
nama kasut ni kitten heels , alahaii comel kan ? okey aku ada satu kasut ni . masa gath hari tu aku pakai . tapi kasut ni lama lama sakit tumit aku . sebab tumit dia tak berapa tinggi and kaki rasa terlalu kedepan . kasut ni sesuai dipakai masa bersantai , bekerja . sesuai digayakan dalam apa jua keadaan :)

ankle straps shoes . kasut ni kasut yang bertali . kalau korunk macam nak photoshoot ke , pegi dinner ke apa ke , haa pakai lah kasut macam ni . dia ada banyak jenis . nampak elegan gitu . tapi kalau setakat nak pegi shopping ke apa , aku nasihatkan tak payah sebab dia bertali . menyusahkan ! aku penah ada satu yang macam ni cuma tapak dia tapak wedges . serius menyusahkan sebab bertali .

jadi tu je lahh kot . ntah aku pon tak tahu asal tetiba nak update pasal kasut . aku lebih suka pakai flat . sebab aku tinggi . kalau aku pakai wedges je dah macam galah tau . apatah lagi pakai kasut macam stiletto tu . sebab kalau kita tinggi pakai kasut tinggi sampai 5 6 inci macam tu , memang gayat satu , takut tak seimbang pun ye . lainlah kalau dah biasa .

jadi pakai flat je yang paling sedap . senang , nak lari pon boleh , komfom tak jatuh tergolek . hahaha , flat ni nampak je simple tapi harga dia mahal . paling mahal kasut flat shoes yang aku penah beli RM70+ . see ? belum lagi stiletto dan sekutu dengannnya =='

so . kalau kau tengok flat shoes jenama bonia lagilah . simple je pon 200 ++ ==' sakit woii aku tengok harganya .

jadi kalau lelaki tu nak hadiahkan kasut untuk perempuan , tanya dia suka pakai kasut yang macam mana dulu . okay ? yelah takut dia tak suka kasut macam tu sekali je lah dia pakai .

okay , selamat hari pekerja . tata :)
muka mintak pelempang =='

thanks for reading.jika ada salah dan silap saya minta maaf :)

18 orang sedang membebel:

Acul said...

haha ayat last sekali xley blah. muka mintak pelempang tu :D meh nk lempang skit hoho~

nurul diana said...

@Acul hahaha kemainn yg tu je yg prasan . haa meh silakan :P

Syakir Rahman said...

=.="

cik ika said...

hee~~
size ika size 4..amacam??
payah taw nk crik..

nurul diana said...

@Syakir Rahman asal kau ? hahaha

nurul diana said...

@cik ika kcik la snang , besar susah hahahaha

anis scha said...

same laah, kte pun suke pkai kasut flat je. tapi xtnggi T.T

nurul diana said...

@anis scha alaa x tinggi pon x pe , comel :)

tyka said...

pakai selipar lagi best.. he he

http://sitiatikah.com

mohdhazlan Dreadlock said...

paka selipar jepun je lah ..huhu

nurul diana said...

@tyka itu mmg la , hehehe

nurul diana said...

@mohdhazlan Dreadlock hahaha pakai laaa

Ieyza Afieyna said...

tinggi nye kasut2 tu.. yana pkai ke ? akk xreti la nk pkai yg tinggi2 sagt tu.. huhu..

akk nye kasut saiz 6 je.. hehe

nurul diana said...

@Ieyza Afieyna x de mknenye kak , hahahaha

zOeY zAu YaH said...

mcm2 kasut nih..last2 selipar gak yg selesa haha

nurul diana said...

@zOeY zAu YaH hahha tau x pe :)

nur atiqah azhar said...

sama lah kita..suka pkai wedges..or kadang2 sandal pon dah ok.
nice entry and very cute blog :).

feel free to view mine too ?

nurul diana said...

@nur atiqah azhar hehehe sep ! thanks :)